ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΄΄ Παίξιμο της μπάλας με το Χέρι ΄΄ .


Πολύς ντόρος με τις αλλαγές του κανονισμού και ιδιαίτερα το ΄΄ Παίξιμο της μπάλας με το Χέρι ΄΄ .
Με την νέα τροποποίηση οι περισσότερες πλέον επαφές θεωρούνται παράβαση , κάποιες  που δεν θα σφυρίζονταν πριν την αλλαγή όπως λέγαμε το  άθελο   .
Αναλυτικά η τροποποίηση – Περιπτώσεις .
Ποιές περιπτώσεις «χεριού» θα καταλογίζονται φάουλ .
Το σκόπιμο χέρι παραμένει αδίκημα . Οι ακόλουθες περιπτώσεις »χεριού» ακόμα και αν πρόκειται για τυχαίες περιπτώσεις, θα καταλογίζονται φάουλ.
- Η μπάλα πηγαίνει στα δίκτυα μετά από επαφή με το χέρι / βραχίονα  του επιθετικού.
- Όταν ένας παίκτης κερδίζει την κατοχή έπειτα από επαφή της μπάλας με το χέρι / βραχίονα και σκοράρει ή δημιουργεί ευκαιρία για γκολ.
- Όταν η μπάλα ακουμπάει το χέρι / βραχίονα που μετατρέπουν το σώμα του ποδοσφαιριστή σε αφύσικα μεγαλύτερο. Η μπάλα αγγίζει το χέρι / μπράτσο του παίκτη όταν είναι πάνω από τον ώμο του (εκτός αν ο παίκτης έχει παίξει σκόπιμα τη μπάλα που αγγίζει το χέρι / μπράτσο τους.
 Ποιές περιπτώσεις «χεριού» δεν είναι συνήθως φάουλ
- Αν η μπάλα αγγίζει το χέρι / βραχίονα του παίκτη απευθείας από το δικό του κεφάλι / σώμα / πόδι ή το κεφάλι / το σώμα / το πόδι ενός άλλου παίκτη που είναι κοντά / κοντά.
-Αν η μπάλα αγγίζει το χέρι / βραχίονα ενός παίκτη που είναι κοντά στο σώμα του και δεν έχει κάνει το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο.
-Αν ένας παίκτης πέσει και η μπάλα αγγίζει το χέρι / το χέρι τους όταν βρίσκεται ανάμεσα στο σώμα τους και το έδαφος για να στηρίξουν το σώμα τους (χωρίς να επεκτείνεται και να κάνει το χέρι τους μεγαλύτερο).

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη