Μονόδρομος η οριστική διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων από την ΕΠΟ.


Η ΕΠΟ θα κληθεί να αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη την τύχη των πρωταθλημάτων, με την νέα πραγματικότητα να δείχνει πως είναι εξαιρετικά απίθανο να παιχτεί μπάλα νωρίτερα από τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον, σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Δείχνει να είναι μονόδρομος η ολοκλήρωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων αυτή τη στιγμή (κάτι που έχουν πράξει οι περισσότερες Ευρωπαϊκές ομοσπονδίες εδώ και καιρό) αφού για να μπουν και πάλι οι ομάδες στα γήπεδα θα πρέπει να γίνουν τα αναγκαία τεστ σε κάθε ποδοσφαιριστή, σε κάθε μέλος των τεχνικών επιτελείων και σε όλους τους διαιτητές και παρατηρητές. Μάλιστα θα πρέπει να ελέγχονται όλοι πριν από κάθε αγώνα καθώς τώρα μπορεί να είσαι αρνητικός αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνεις φορέας κατά την διάρκεια της περιόδου των αγώνων. Οπότε θα πρέπει να εξεταστούν μέσα σε ένα διάστημα περίπου 1.5 μήνα, χωρίς υπερβολή, εκατομμύρια δείγματα, όταν μέχρι τώρα, μόλις μετά βίας, τα αρμόδια εργαστήρια έχουν εξετάσει κάτι παραπάνω από 1 εκατομμύριο δείγματα.

Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητή η διάσταση του προβλήματος αξίζει να ρίξετε μία ματιά στις οδηγίες που έδωσε η Γερμανική κυβέρνηση για να επιτρέψει να επιστρέψει σε δράση μόνο η 1η κατηγορία , την ώρα που ο Υπουργός Υγείας της Ισπανίας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει ποδόσφαιρο στην χώρα πριν το φθινόπωρο και η Λίγκα με την Ομοσπονδία συμφώνησαν ότι, αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα, θα θεωρηθεί η έως τώρα βαθμολογία ως τελική όσον αφορά τις ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο και εκείνες που θα υποβιβαστούν.

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς με βάση αυτά τα δεδομένα η συνέχεια των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων είναι αδύνατη και οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα συναντήσει τεράστιες αντιδράσεις. Σε αυτό το ενδεχόμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να αποφασίσει την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων, τουλάχιστον από την Super League 2 και κάτω, έως το τέλος του καλοκαιριού. (Ανάλογη απόφαση με καθολική απαγόρευση σε όλες, ανεξαιρέτως, κατηγορίες έχουμε ήδη σε Βέλγιο και Ολλανδία). Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να …προλάβει την ΕΠΟ στο διάγγελμα της ερχόμενης Τρίτης.

Άλλωστε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης την περασμένη εβδομάδα, με τροπολογία που κατέθεσε, έδωσε την δυνατότητα στα Δ.Σ. Ενώσεων και Ομοσπονδιών να αποφασίσουν τροποποίηση στις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων και ενδεχόμενη αναδιάρθρωση κατηγοριών για την επόμενη σεζόν, χωρίς να είναι υποχρεωτική η επικύρωση από Γενικές Συνελεύσεις. Αυτό σημαίνει, ότι άνοιξε τον δρόμο προς την οριστική διακοπή κάθε πρωταθλήματος και την γρήγορη απόφαση σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί μία πρόωρη λήξη.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη