Με ΄΄ Αγάπη ΄΄ για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού οι απόψεις που ακούστηκαν στην εκπομπή Πάμε Γήπεδο .






Περισσότερο από 3 ώρες συζήτηση με πολλά χρήσιμα συμπεράσματα και κάποια θετικά σημεία μας άφησε η εκπομπή του Στάθη Αβραμίδη ( Πάμε Γήπεδο στο Σύνορα FM ) με καλεσμένο τον Γ.Γ. της Ε.Π.Σ Κιλκίς Κωνσταντίνο Πάταρα .
Σε πρώτη φάση ο κ. Πάταρας είπε πως , όπως όλες οι ενώσεις έτσι και η Ε.Π.Σ. Κιλκίς,ως μέλος της Ε.Π.Ο, πρέπει να εφαρμόσουν την απόφαση της για την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων και την ανάδειξη του κυπελλούχου έπειτα από κλήρωση .
Με βάση τα παραπάνω η Αναγέννηση Πλαγιάς προβιβάζεται στην Γ Εθνική , ο Ποντιακός Νέας Σάντας στην Α1 μαζί με τον Κεραυνό Βάθης , ο Εθνικός Αξιούπολης και ο Παίων Τούμπας καθώς και η Νίκη Ευκαρπίας στην Α κατηγορία. Μένει σε εκκρεμότητα αν θα είναι 4η ομάδα ο Ηρακλής Κοιλαδίου ( πέρασε δεύτερος την 1η αγωνιστική των πλέι οφ ) ή ο ΠΑΣτερναϊκός ( που ήταν 2ος στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ).
Θα ζητηθούν διευκρινήσεις από την Ε.Π.Ο. κατά τα λεγόμενα του Γενικού Γραμματέα , θα υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης , σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 275/45 23.4.2020 τροπολογία του Υπουργείου Αθλητισμού και βρίσκονται εν αναμονή της αποφάσεως για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν και αν απ’ την Γ Εθνική, γεγονός που θα κρίνει το μέλλον του Κιλκισιακού.
Αν τελικά θα αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα η στην Γ εθνική , αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης της Α1 , κάτι που θα οδηγήσει και άλλες ομάδες της Α κατηγορίας στην ανώτερη .
Σε δεύτερη φάση υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες από παράγοντες και προπονητές ομάδων ,που έθεσαν προβληματισμούς και παράπονα για κάποιους από τους χειρισμούς της Ομοσπονδίας .
Μίλησε ο προπονητής της Αναγέννησης Γιώργος Χατζηιωαννίδης,ο οποίος υποστήριξε ότι η ομάδα του θα καταφέρει να ανταποκριθεί στην πρόκληση της Γ Εθνικής . Επίσης , ο Βασίλειος Ιωαννίδης πρόεδρος του Αστέρα Μ. Βρύσης , ο Γεώργιος Αβραμίδης εκπρόσωπος της Α.Ε.Πολυκάστρου και επί χρόνια πρόεδρος , ο Κώστας Ιωαννίδης προπονητής της ομάδας ΠΑΟΚ Κρηστώνης , και οι τρεις εξέφρασαν την άποψή τους χαρακτηρίζοντας Άδικη και Βιαστική την απόφαση της Ε.Π.Ο. , θέτοντας ρεαλιστικές προτάσεις , όπως για παράδειγμα παράταση της αγωνιστικής περιόδου και ολοκλήρωσή της στα τέλη Σεπτεμβρίου με αγώνες απ’ τα τέλη Αυγούστου.
Η άποψη αυτή διατυπώθηκε και από τον δημοσιογράφο Κ. Ίντο . 
Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι του ΑΣΤΕΡΑ και του ΠΑΟΚ δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην κλήρωση για το κύπελλο .
Όλοι τους ήταν προβληματισμένοι για το μέλλον εστιάζοντας στο μεγάλο πρόβλημα, που είναι το οικονομικό .
Με βεβαιότητα θα είναι πολύ δύσκολη η ερχόμενη σεζόν.
Αν όχι όλες, οι περισσότερες ομάδες ως κεφάλαιο κινήσης είχαν τα έσοδα από τους καλοκαιρινούς χορούς στα πανηγύρια των χωριών. Δεύτερη πηγή εσόδων αποτελούσαν τα καταστήματα που τώρα όμως λόγω του Κορονοιου και της επιβαλλόμενης καραντίνας είναι πολύ καιρό κλειστά.
Τα οποία έχασαν το Πάσχα, θα χάσουν απ' ότι φαίνεται και το μισό καλοκαίρι. Πώς λοιπόν θα πάει ο κάθε παράγοντας να ζητήσει χορηγία ;
Σ' αυτό στάθηκαν και ο Θάνος Σκαλιστήρας πρόεδρος Εθνικού Σ.Σ. Μουριών , ο Λάζαρος Χαρτοματζίδης του Κεραυνού Ποντοηράκλειας και ο Γιώργος Παπαδαμιανός.
Ο τελευταίος επιπρόσθετα εξέφρασε την άποψη ότι όλο αυτό μπορεί να βγει και σε καλό για τον ΠΑΟΝΕ ( με την επιστροφή ποδοσφαιριστών στην γενέτειρα τους ) .
Επιπλέον ακουστήκαν οι απόψεις του Γ. Μαυρόπουλου προπονητή Κεραυνού Βάθης και του Γ. Ρόπκα Παίων Τούμπας . 
Στο τέλος συμφώνησε μαζί τους και ο κ. Πάταρας και πρόσθεσε ότι καθώς τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν, θα πρέπει να αλλάξουν και οι παροχές από τους παράγοντες προς τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών.
Ο ίδιος τόνισε ότι πρώτιστο μέλημα στην παρούσα φάση είναι η Υγεία Όλων.
Την επόμενη σεζόν, ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν την κάθε χρονική στιγμή, θα πράξουμε και πάλι με βάση  την ασφάλεια των αθλητών παραγόντων και φιλάθλων .
Το Θετικό που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας είναι ότι τους ζητήθηκε ( την Ε.Π.Σ. Κιλκίς και όλες τις ενώσεις ) από την Ε.Π.Ο. ο αριθμός των Σωματίων που συμμετείχαν στην αγωνιστική σεζόν 2019-20 για να κοιτάξουν πώς θα τα βοηθήσουν οικονομικά .
 Στην ίδια βέβαια ενέργεια είχαν προβεί και πριν λίγα χρόνια άλλα οι ομάδες δεν είδαν τότε χρήματα στα ταμεία τους.
Ας ελπίσουμε ότι θα δουν αυτή την φορά .






Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη