Χρήστος Χατζημλάδης ΄΄Μια εκ βαθέων συζήτηση με τον Εκπρόσωπο του Πάικου και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς ΄΄ και Φίλο του Ποδοσφαίρου .





S.N.K.  : Χριστός  Ανέστη. Χρόνια Πολλά .
Θα θέλαμε κ. Χατζημλάδη  μια Γενική εκτίμηση της κατάστασης και την γνώμη σας άδοξη διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων ; 

 Χρήστος Χατζημλάδης : Η κατάσταση που ζήσαμε με την αντίστοιχη απρόβλεπτη υγειονομική κρίση της πανδημίας του Κορωναιού (Covid 19) το τελευταίο δίμηνο και που θα ζήσουμε αναγκαστικά και στο άμεσο μέλλον ξανά από αρχές του Φθινοπώρου με τα δεύτερα περιοριστικά μέτρα που θα παρθούν για την προστασία μας από την στιγμή που ακόμα δεν βρέθηκε το κατάλληλο φάρμακο αντιμετώπισης του Κορωναιού (Covid 19), ήταν και είναι πρωτοφανής για τον έως πρωτίστως τρόπο ζωής μας και θα στιγματίσει όλους μας στο μέλλον με έναν γενικότερο φόβο αλλά και με έναν νέο τρόπο ζωής.
Όσο αφορά την άδοξη διακοπή του πρωταθλήματος θεωρώ σε γενικές γραμμές σωστή την απόφαση της οριστικής διακοπής με γνώμονα πάντα την προστασία των αθλητών και των σωματείων μιας και θεωρώ ότι η οποιαδήποτε επανένταξη των ποδοσφαιριστών και διαιτητών σε μίνι μπαράζ τον Ιούνιο από την στιγμή που μιλάμε για ερασιτέχνες αθλητές είναι αρκετά δύσκολη και κρύβει πολλούς κινδύνους τραυματισμού κυρίως. Ενημερώνω ακόμα ότι και στα μεγαλύτερα επαγγελματικά πρωταθλήματα του Κόσμου όπως είναι π.χ. της Γερμανίας και συγκεκριμένα η Μπουντεσλίγκα, η αντίστοιχη ΕΠΟ (DFB) σκέφτεται να ολοκληρώσει το αντίστοιχο πρωτάθλημα με μείωση της διάρκειας των αγώνων από 90 λεπτά στα 60 ή 70 λεπτά λόγω έλλειψης της φυσικής κατάστασης των αθλητών που δεν επανέρχεται τόσο εύκολα. Επίσης δεν μπορούν να τηρηθούν στα ερασιτεχνικά σωματεία οι διατάξεις προστασίας όπως δόθηκαν στα επαγγελματικά σωματεία λόγω έλλειψης υποδομών κυρίως στις εγκαταστάσεις. Τώρα εάν είναι δίκιο ή όχι να στραφεί πρωταθλητής ή να κερδίσει την άνοδο μια ομάδα όπου δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Γενικά γνωρίζουμε ότι το δίκιο και το άδικο υπάρχει στο ποδόσφαιρο και θα ζούμε με αυτό όσο συνυπάρχουμε.
 S.N.K.  : Πόσο πιστεύεται ότι θα επηρεαστεί το αύριο ( Μελλοντικά ) το ποδόσφαιρο του Νομού μας ; 

 Χρήστος Χατζημλάδης : Το ποδόσφαιρό στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες. Την κοινωνική συνοχή και την γενικότερη οικονομία της χώρας.
Όταν αυτοί οι πυλώνες γίνονται ευάλωτοι λόγο της υγειονομικής κρίσης η οποία θα προκαλέσει και άλλα οικονομικά προβλήματα στην κοινωνία και τις επιχειρήσεις μας, με το δεύτερο «Lockdown» τα πράγματα γίνονται ακόμα ποιο δύσκολα.
Στην ουσία θα μιλάμε για παράγοντες «ήρωες» που θα προσπαθούν ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο και χωρίς πόρους να διατηρήσουν για το καλό της τοπικής κοινωνίας τους, των αθλητικό κόσμο αλλά και την ιστορία των συλλόγων τους. 

S.N.K.  : Πόσο θα μας επηρεάσει από εδώ και πέρα στις ανθρώπινες σχέσεις ; 

 Χρήστος Χατζημλάδης : Ο Έλληνας έχει αποδείξει πολλές φορές στην ιστορία του, ότι κάθε απειλεί όταν την αντιμετώπιζε με ηρωισμό, πειθαρχία, ανιδιοτέλεια και κοινωνική συνοχή την εξουδετέρωνε αποτελεσματικά. Ας ευχηθούμε ότι θα πράξει το ίδιο και αυτή την φορά. Επίσης πιστεύω ότι θα βγούμε ποιο ενωμένοι από αυτή την δοκιμασία που ζούμε. 

S.N.K.  : Καθώς είσαστε και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς πως βλέπετε το αύριο τον Επιχειρήσεων του Νομού; 

Χρήστος Χατζημλάδης : Το Επιμελητήριο Κιλκίς παρέδωσε πολλές και ουσιαστικές προτάσεις στον Υπουργό Οικονομικών κο. Σταϊκούρα αλλά και στην ΚΕΕΕ (Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος). Η κατάσταση για τις τοπικές επιχειρήσεις του Νομού θα είναι πολύ δύσκολη και δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις για αυτό. Οι προτάσεις μας επικεντρώνονται στο να μειωθούν άμεσα όλοι η «Μνημονιακοί» συντελεστές όπως μείωση του ΦΠΑ καθώς και ιδιαίτερα του ΦΠΑ στην εστίαση, μείωση του Φόρου Εισοδήματος, μείωση των Εργοδοτικών Εισφορών, κλπ. μιας και οι αντίστοιχοι συντελεστές είναι και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Επίσης ζητήσαμε απλούστευση των διαδικασιών για την χορήγηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στήριξης των επιχειρήσεων. Στην ουσία ζητάμε να γίνουν τα αυτονόητα για να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις από τα λουκέτα, τους εργαζόμενους από μαζικές απολύσεις και να δώσουμε επιπρόσθετα κίνητρα στους επιχειρηματίες να προσπαθήσουν να επιβιώσουν επιχειρηματικά στις αντίξοες συνθήκες που προκάλεσε αυτή η απρόβλεπτη πανδημία.
Τέλος θέλω να ευχηθώ ολόψυχα υγεία και υπομονή σε όλο τον κόσμο.
 S.N.K.  Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας .

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη