Ειρήνη Καρυπίδη : Ποια είναι η πρόεδρος της ομάδας του Άρη .

 



Η ανάδειξη του κοινωνικού, πολιτιστικού αλλά και φιλανθρωπικού ρόλου του Άρη αποτελεί τον βασικό τομέα δραστηριοποίησης της Ειρήνης Καρυπίδη στην «κίτρινη» ΠΑΕ παράλληλα ασφαλώς με τις εμπορικές συμφωνίες που αποσκοπούν στη σταδιακή οικονομική ανάπτυξη της εταιρίας. Καθώς συνηθίζει να αποφεύγει τις εμφανίσεις σε εκδηλώσεις αντίστοιχης της σημερινής (9/6), δηλαδή της παρουσίασης της χορηγικής συνεργασίας της ΠΑΕ Άρης με τη Novibet αλλά και των αποκαλυπτηρίων της νέας φανέλας όπου το design αυτής ανήκει στην Kappa, είναι αλήθεια ότι προκάλεσε αίσθηση η παρουσία της προέδρου και διευθύνουσα συμβούλου της ΠΑΕ Άρης. Η ίδια απάντησε ότι… «πάντα είχα έντονη ενασχόληση με τον Άρη, από την πρώτη μέρα της επένδυσής μας, απλά τον τελευταίο χρόνο έχω πιο εντατική δράση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Θέλουμε να προσθέσουμε δράσεις στο οργανόγραμμα της εταιρίας με απώτερο σκοπό την ανταπόδοση στην κοινωνία».

Όταν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Άρης πέρασε στην «AMANI SWISS», εταιρία συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη, η κα Ειρήνη Καρυπίδη έγινε η πρώτη πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος σε μεγάλη αθλητικής εταιρία της Ελλάδας. Προφανώς δεν διεκδίκησε ποτέ «τίτλο γνώσεων» επί του ποδοσφαίρου, δεν είναι εξάλλου ο τομέας δραστηριοποίησής της ούτε θα γίνει ποτέ. Η διαχείριση του αγωνιστικού τομέα ανήκει εξ’ ολοκλήρου στον Θόδωρο Καρυπίδη. Η ίδια έχει σπουδάσει οικονομικά στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία της στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Οι δράσεις της Ειρήνης Καρυπίδη

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια δραστήρια και πολυσχιδής προσωπικότητα καθώς μαζί με τον αδερφό της, ίδρυσαν το 2001 την εταιρία «Karipidis Bros Co» η οποία είχε σημαντικό κύκλο εργασιών στην παραγωγή ξύλινων παλετών.Κυρίως όμως, η Ειρήνη Καρυπίδη ως πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Hellenic Trade Council λειτουργεί προς την κατεύθυνση προσέλκυσης εταιριών από τις αγορές των Κίνα, Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αλλά και του Ισραήλ.

Η πρόσφατη φιλική αναμέτρηση του Άρη με τη Μακάμπι Χάιφα στη Θεσσαλονίκη επίσης ανήκει στα αποτελέσματα της δικής της δράσης καθώς οι «κίτρινοι» συμμετέχουν στο εγχείρημα συγκέντρωσης χρημάτων για την ανέγερση του Νέου Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη. Γι’ αυτόν τον σκοπό εξάλλου στα τέλη του μήνα θα ταξιδέψουν στο Ισραήλ για ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι μεταξύ των δύο συλλόγων.

Εξάλλου, στα τέλη του περασμένου Μάρτη, η ίδια συμμετείχε στο forum του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου στο οποίο ήταν παρόντες αξιωματούχοι των κορυφαίων ποδοσφαιριστών οργανισμών και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συνόλου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. στη Γενεύη. Πρόκειται για μία δράση η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο αυτών που η ίδια χαρακτηρίζει «επιτακτικές» για κάθε εταιρία σαν την ΠΑΕ Άρης με ισχυρό κοινωνικό και πολιτιστικό back ground και η οποία πρέπει να στέκεται απέναντι στη βία, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.

Gazzetta.gr 


Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη