Τροποποιήσεις- Αλλαγές Κανώνων Παιχνιδιού

 


ΚΑΝΟΝΑΣ 3 – Γκολ που σημειώθηκε με επιπλέον άτομο στον αγωνιστικό χώρο

Εάν, μετά το γκολ που σημειώθηκε και πριν από την επανέναρξη του παιχνιδιού, ο διαιτητής διαπιστώσει ότι ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο τη στιγμή που σημειώθηκε το γκολ και αυτό το άτομο παρενέβη στο παιχνίδι.

Ο διαιτητής πρέπει να ακυρώσει το γκολ εάν το μη εξουσιοδοτημένο άτομο ήταν: Ένας παίκτης, αναπληρωματικός, αντικατασταμένος παίκτης, αποβλημένος παίκτης ή μέλος του προπονητικού επιτελείου της ομάδας που σημείωσε το γκολ, θα ξαναρχίσει το παιχνίδι με άμεσο ελεύθερο λάκτισμα από τη θέση του μη εξουσιοδοτημένου ατόμου. Εξωτερικός παράγοντας που παρενέβη στο παιχνίδι, εκτός εάν το γκολ σημειώθηκε με τον τρόπο που αναφέρεται παραπάνω στην ενότητα «μη εξουσιοδοτημένα άτομα στον αγωνιστικό χώρο». το παιχνίδι θα συνεχιστεί με πεσμένη μπάλα.

ΚΑΝΟΝΑΣ 6 – Ο εφεδρικός βοηθός διαιτητή (RAR) μπορεί να βοηθήσει τον διαιτητή στις αποφάσεις του

Το καθήκον του εφεδρικού βοηθού διαιτητή θα είναι να αντικαταστήσει έναν βοηθό διαιτητή ή έναν τέταρτο διαιτητή ή έναν πρόσθετο βοηθό διαιτητή που δεν μπορεί να συνεχίσει την εργασία του και να βοηθά τον κύριο διαιτητή με τον ίδιο τρόπο όπως τα άλλα μέλη της ομάδας διαιτησίας στο γήπεδο.

ΑΡΘΡΟ 7 – Περισσότερος χρόνος καθυστερήσεων

Οι πανηγυρισμοί γκολ γίνονται ξεχωριστό στοιχείο στη λίστα των λόγων απώλειας χρόνου για τους οποίους ο διαιτητής μπορεί να παρατείνει κάθε περίοδο του παιχνιδιού.

ΚΑΝΟΝΑΣ 10 – Η διαδικασία των πέναλτι και οι επιπλήξεις

Η διαδικασία των πέναλτι θα πραγματοποιηθεί μόλις ολοκληρωθεί ο αγώνας. Οι προειδοποιήσεις και οι επιπλήξεις που επιβάλλονται σε παίκτες και μέλη του προπονητικού επιτελείου κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα ληφθούν υπόψη στη διαδικασία των πέναλτι.

Παράλληλα, στον κανονισμό υπήρχε ο όρος «λάκτισμα» ο οποίος αντικαθίσταται με τον όρο «πέναλτι», μιας και ο πρώτος ήταν ξεπερασμένος.

ΑΡΘΡΟ 11 – Διευκρινήσεις για το οφσάιντ από παρεμβολή αντιπάλου

Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που λαμβάνει την μπάλα από έναν αντίπαλο που εσκεμμένα έπαιξε την μπάλα, συμπεριλαμβανομένου του σκόπιμου παιχνιδιού με χέρι, δεν θεωρείται ότι κέρδισε πλεονέκτημα, εκτός εάν ήταν σκόπιμη απόκρουση από οποιονδήποτε αντίπαλο.

Εάν η πάσα, η προσπάθεια να αποκτήσει την κατοχή ή η απομάκρυνση από τον παίκτη που έχει τον έλεγχο της μπάλας είναι ανακριβής ή ανεπιτυχής, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο παίκτης «έπαιξε σκόπιμα» την μπάλα.

ΚΑΝΟΝΑΣ 12 – Αντιαθλητική συμπεριφορά

Υπάρχουν διάφορες ενέργειες στις οποίες ένας παίκτης θα προειδοποιηθεί για αντιαθλητική συμπεριφορά, όπως: Να αγγίξει την μπάλα με το χέρι για να εμποδίσει ή να αποτρέψει την εξέλιξη μιας πολλά υποσχόμενης επίθεσης. Διάπραξη οποιασδήποτε άλλης παράβασης που παρεμποδίζει μια πολλά υποσχόμενη επίθεση ή αποφεύγεται, εκτός εάν ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι για παράβαση που έχει σκοπό να παίξει την μπάλα. ή για πρόκληση για την μπάλα. Να αποφύγει μια προφανή ευκαιρία για έναν αντίπαλο να σκοράρει ένα γκολ μέσω μιας παράβασης με μια διαμάχη με την μπάλα που έχει σκοπό να παίξει ή να αμφισβητήσει την μπάλα και για την οποία ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι.

ΚΑΝΟΝΑΣ 12 – Παραβατική συμπεριφορά

Εάν συμβεί οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια από την πλευρά του πάγκου και οι διαιτητές δεν εντοπίσουν τον ένοχο, θα είναι ο προπονητής που θα φέρει την προειδοποίηση.

ΚΑΝΟΝΑΣ 14 – Συμπεριφορά τερματοφύλακα κατά την εκτέλεση πέναλτι

Ο τερματοφύλακας πρέπει να παραμείνει στη γραμμή του τέρματος του, ανάμεσα στα δύο δοκάρια του τέρματος και μπροστά από τον εκτελεστή μέχρι να χτυπήσει η μπάλα. Ο τερματοφύλακας δεν πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που να αποσπά παράνομα την προσοχή του παίκτη, π.χ. δεν θα καθυστερήσει την εκτέλεση του πέναλτι ούτε θα αγγίξει τα δοκάρια ή το δίχτυ του τέρματος.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ 
Ε.Π.Σ ΚΙΛΚΙΣ 
Παρατηρητής 3ης Κατηγορίας Εκπαιδευτής Ε.Π.Ο.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη